Skip to content

Al 25+ jaar de beste verhuurmakelaar in Utrecht

Op zoek naar een verhuurmakelaar in Utrecht? Wij zijn  de specialisten in uw regio voor een snelle en veilige verhuur. Recht door zee, persoonlijk en daadkrachtig, zo gaan wij te werk. En altijd met resultaat. Leer ons kennen en ervaar het zelf. Maak nu een afspraak voor een gratis verhuur waardebepaling óf voor vrijblijvend advies.

Verhuurmakelaar Utrecht: voor een zorgeloze, veilige én snelle verhuur!

1

100% gescreende huurders

Met onze verschillende screenings, tools én hoge eisen vinden wij uw betrouwbare huurder in no time.

2

Binnen 2 weken uw woning verhuurd

Netwerk van 3000 woningzoekenden, 25+ jaar ervaring én maximale promotie: kortom, snel verhuurd!

3

Maximaal winst

Met onze expertise en lokale kennis in Utrecht zorgen wij voor een maximale huuropbrengst. No cure no pay.

Uw verhuurmakelaar in Utrecht: écht de beste.

Uw huis in de sfeervolle stad Utrecht verhuren? Uw verhuurmakelaar in Utrecht begeleidt u van A tot Z. Onze service stopt dus niet bij het vinden van een huurder, wij blijven betrokken. U profiteert dus van hoge huuropbrengsten, wij zorgen voor de rest! Onze belofte: een snelle én veilige verhuur. Dat maken wij waar. Daarom zijn wij beoordeeld met een 9,6, en kozen 10.000 verhuurders voor ons.

  Uw verhuurmakelaar in Utrecht krijgt het voor elkaar. 10 voordelen van Inter immo op een rij:

  4 voordelen van uw betrouwbare verhuurmakelaar in Utrecht

  1. Huurder in 2 weken

  Wij zetten alles op alles om uw woning in Utrecht in 2 weken te verhuren. De slagingskans is dan ook 98%, mede door ons netwerk van 3000 expats en overige woningzoekenden. Daarnaast kunt u rekenen op dé perfecte presentatie van uw huis op bijvoorbeeld Funda en Pararius. De gouden combi.

  3 voordelen van uw betrouwbare verhuurmakelaar in Utrecht

  2. Gegarandeerd veilig

  Een veilige verhuur staat bij ons hoog in het vaandel. Om dit te garanderen, doen wij uitgebreide screenings, stellen wij hoge eisen aan huurders, werken wij met ijzersterke huurcontracten en houden wij ook tijdens de verhuur een vinger aan de pols. Alles om u een veilige verhuur te waarborgen en u volledig te ontzorgen! 

  3 voordelen van uw betrouwbare verhuurmakelaar in Utrecht

  3. De hoogste huuropbrengst

  Wat is uw woning waard, hoe haalt u maximaal rendement uit de verhuur én hoe kunt u uw woning nog meer in waarde laten stijgen voor de verhuur? Inter immo heeft al 10.000 woningeigenaren bijgestaan, en weet het antwoord! Door onze expertise haalt u dus het maximale uit de verhuur. Vraag hier gratis advies aan.

  4. voordelen van uw betrouwbare verhuurmakelaar in Utrecht

  4. Uw woning in de spotlight

  Hoe zorgen we ervoor dat alle aandacht op uw huis is gericht? Allereerst door een perfecte presentatie. Puntgave teksten, professionele foto’s en oog voor detail. Daarnaast bieden wij uw woning aan via ons eigen netwerk. 3000+ actieve woningzoekenden die uw huis zien. Ook staat uw huis op de grootste websites.

  verhuurmakelaar utrecht Mandy

  Verhuurmakelaar Utrecht: "Wij lopen graag de extra meters met een lach, als de klant of situatie erom vraagt."

  Mandy helpt u graag verder!

  inter-immo-dummy-01
  “Vier jaar geleden voor het eerst mijn woning verhuurd via Inter immo omdat ik ging samenwonen. Je kunt hier écht rekenen op kwaliteit en snelle service!”
  Liselotte
  inter-immo-dummy-01
  “Inter immo heeft ons geholpen met het kopen van een huis als investering. Na de koop direct via hen verhuurd. Wij waarderen hun kennis en advies enorm! Bedankt”
  Dave & Shannon
  inter-immo-dummy-01
  “Ik ben twee jaar op reis geweest. In die tijd is mijn woning verhuurd aan een expat die bij Booking werkte. Inter immo heeft uitstekende service geleverd!”
  Gerald

  Expat verhuur in Utrecht

  Uw woning in Utrecht verhuren? Dan is expats verhuur een goede en veilige keuze. Een expat is een hoogopgeleide professional die voor een aantal jaar in Nederland werkt en woont. Vaak voor tegen een goed salaris. Expats verblijven tijdelijk in uw woning en hebben gemiddeld meer te besteden aan huisvesting. De internationale organisaties waar ze voor werken staan vaak garant of betalen zelfs de huur. Kortom: een hele veilige manier van verhuren! Inter immo verzorgt woonruimte voor organisaties met expats in dienst. Voorbeelden zijn: Philips, Adidas, Booking en meer.

  Verhuurmakelaar Utrecht: tijdelijk verhuren / investering

   Uw woning verhuren kan verschillende redenen hebben. Bij uw verhuurmakelaar in Utrecht kunt u terecht voor tijdelijke verhuur, handig voor als u op reis gaat. Maar ook kunt u uw woning voor langere tijd verhuren als investering in vastgoed. Al 20 jaar zorgen wij, hoe dan ook, voor een zorgeloos verhuurproces!

  Ik wil mijn woning in Utrecht verhuren. Hoe werkt het?

  Verhuur in 5 stappen

  Transparant, betrokken en duidelijk. Dat is ons vertrekpunt voor een geslaagd verhuurproces en tevreden verhuurders. Onze effectieve werkwijze, waar wij 20 jaar hard aan hebben gewerkt, leest u hier. Hiermee weet u exact waar u aan toe, zonder dat u voor verrassingen komt te staan.

  Leer uw verhuurmakelaar in Utrecht kennen. Ontdek zelf waarom 10.000 klanten u voor gingen.

   10 meest gestelde vragen over de verhuur.

   Bij Inter immo is de slagingskans 98% om uw huis / apaprtement in Utrecht te huren. Uit onze statistieken blijkt namelijk dat wij hier gemiddeld 2/3 weken voor nodig hebben.

   Mocht het voorkomen dat uw woning lastig te verhuren is, dan gaan we in gesprek en nemen we concrete acties. We kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om aanvullende marketingactiviteiten te verrichten.  Ook kunnen we  ons netwerk en samenwerkingen actief benaderen.

   Bij uitblijven van een huurder, hoeft u NIET te betalen. Niet verhuurd is écht GEEN kosten. Ook in gevallen dat er wél bezichtigingen zijn geweest, wat niet heeft geleid tot verhuur.

   Als een kandidaat interesse heeft na een bezichtiging, moet er een waslijst aan documenten bij ons worden aangeleverd. Zo controleren wij of de huurder voldoet aan de hoge eisen die we stellen. Daarnaast bekijken we de financiële positie van de kandidaat. Om tot een betrouwbare beoordeling te komen voeren we ook diverse controle uit, zoals: werkgeverscheck, BKR controle, Gemeentelijke en Client Due Diligence check en meer. Tevens wordt de echtheid van de aangeleverde documenten gecontroleerd en geverifieerd. Op basis van onze kennis en analyses dragen we een betrouwbare kandidaat aan en stellen deze aan u voor. U heeft het laatste woord bij het selecteren van de definitieve huurder. Inter Immo heeft ruim 20 jaar ervaring met het selecteren en screenen van huurders. Wij kunnen u garanderen dat onze screeningsproces zorgvuldig wordt uitgevoerd.

   Het huurrecht is een dwingend recht. Dit houdt in dat je niet in het nadeel van de huurder mag afwijken van de bestaande wetgeving. Een goede huurovereenkomst is daarom altijd rechtsgeldig. Inter Immo werkt met een afgeleide — van het standaard — ROZ model. Hierin worden alle belangrijke artikelen omschreven. Op basis van onze kennis en ervaring nemen wij tevens diverse (rechtsgeldige) artikelen op ter bescherming van de verhuurder. Hierdoor is niet enkel de huurder, maar zeker ook de verhuurder goed beschermd en ingedekt.

   Omdat wij staan voor service op maat, vullen wij de huurovereenkomst aan met uw persoonlijke wensen en eisen. Uiteraard in lijn met de geldende wetgeving. Door het opstellen van een duidelijke huurovereenkomst voorkomen we mogelijke discussies achteraf.

   Ja, dat kan in beide gevallen. De reden voor het verhuren van een huis of appartement in Utrecht kan verschillen. De ene klant gaat op wereldreis of tijdelijk samenwoning. Om leegstand te voorkomen, wordt het huis tijdelijk verhuurd. Dit kan gestoffeerd of gemeubileerd. De ander heeft een tweede huis in Utrecht gekocht als investering, en wilt deze verhuren om rendement te behalen. Ook dit kan gestoffeerd, gemeubileerd maar zelfs ook kaal. Wat de reden van verhuur ook is, met beide situaties hebben wij 20+ jaar ervaring. Wij kennen de wet- en regelgeving en kunnen deze toepassen op uw persoonlijke situatie. Voor verhuurders die zelf niet in het land zijn: wij blijven het aanspreekpunt voor uw huurder.

   Bij een huurovereenkomst voor bepaalde tijd bouwt een huurder geen huurrechten op. Huurrechten zijn van toepassing bij een onbepaalde tijd huurcontract. De huurovereenkomsten van Inter immo zijn zo helder opgesteld dat u exact weet waar u rekening mee dient te houden. Voorafgaand zullen wij u uiteraard tot in de puntjes informeren en alle opties met u bespreken. Goed om te weten: Inter immo is gespecialiseerd in huurrecht. Wij kennen de wet- en regelgeving goed en kunnen deze praktisch toepassen op uw persoonlijke situatie.

   Wilt u een leegstandsvergunning aanvragen, waarmee u uw huis of appartement in Utrecht via de gemeente voor maximaal 5 jaar kunt verhuren aan één en dezelfde huurder? Zonder dat hij of zij rechten opbouwt? Dat kan, via uw gemeente in Utrecht. Bekijk hier meer informatie van uw gemeente.

   Ja, u beslist eindelijk zelf aan wie u uw huis of appartement in Utrecht wilt verhuren. Als de bezichtigingen achter de rug zijn, dragen we kandidaten aan u voor. Daar maakt u zelf een keuze uit.
   Inter Immo stelt huurovereenkomsten op waarin verhuurders goed beschermd worden tegen eventuele beschadigingen. Hoewel het gelukkig niet vaak voor komt, werken wij toch met een borgstelling. Gezamenlijk met u bespreken wij de hoogte hiervan. Mocht er toch schade zijn aangebracht, dan kunt u de herstelkosten inhouden op de borg. Verder stellen we vóór de sleuteloverdracht een uitgebreid inspectierapport op. De staat van uw huis is hierin vastgelegd, aangevuld met foto’s. Uw woning dient na de verhuurperiode op dezelfde wijze worden opgeleverd. Het vastleggen van deze staat voorkomt eventuele misverstanden achteraf.
   • Borg: Voorafgaand aan de verhuur maken we gezamenlijk afspraken over de borg. Dit leggen we vast in het contract. Wij innen de borg en eerste maand huur, deze storten we vervolgens op uw rekening. Vanaf de tweede maand maakt de huurder de huur rechtstreeks over aan u.
   • Innen van huur: vanaf de tweede maand maakt de huurder maandelijks de huur over naar uw rekening. 
   • Aanspreekpunt: Wij blijven gedurende de verhuurperiode uw aanspreekpunt. Heeft u vragen, moeten we bemiddelen of wilt u advies inwinnen? Wij staan voor u klaar. Ook voor verhuurders die niet in het land zijn; wij houden contact met uw huurder.