Skip to content

Verhuurmakelaar in Utrecht

Op zoek naar een verhuurmakelaar in Utrecht? Wij zijn de specialisten in uw regio voor een snelle en veilige verhuur. Recht door zee, persoonlijk en daadkrachtig, zo gaan wij te werk. En altijd met resultaat. Leer ons kennen en ervaar het zelf. Maak nu een afspraak voor een gratis verhuur waardebepaling óf voor vrijblijvend advies.

verhuurmakelaar utrecht

Verhuurmakelaar Utrecht: voor een zorgeloos, veilig én snel verhuurproces!

1

100% gescreende huurders

Met onze verschillende screenings, tools én hoge eisen vinden wij uw betrouwbare huurder in no time.

2

Binnen 2 weken uw woning verhuren

Netwerk van 3000 woningzoekenden, 25+ jaar ervaring én maximale promotie: kortom, snel verhuurd!

3

Maximaal winst

Met onze expertise en lokale kennis in Utrecht zorgen wij voor een maximale huuropbrengst. No cure no pay.

Uw verhuurmakelaar in Utrecht helpt u graag.

Uw woning verhuren in Utrecht? Uw verhuurmakelaar in Utrecht begeleidt u van A tot Z. Met 25+ jaar lokale marktkennis heeft u met ons een échte expert aan uw zijde. Leer ons kennen en ontdek waarom wij beoordeeld zijn met een 9,6 en 10.000 klanten hebben bijgestaan.

Stel uw vraag: altijd binnen 24 uur antwoord!  10 voordelen van uw verhuurmakelaar in Utrecht op een rij:

  Verhuurmakelaar Utrecht

  4 voordelen van uw verhuurmakelaar in Utrecht

  1. Huurder in 2 weken

  Wij zetten alles op alles om uw woning in Utrecht in 2 weken te verhuren. De slagingskans is dan ook 98%, mede door ons netwerk van 3000 woningzoekenden. Als verhuurexperts met 25+ jaar ervaring durven we met zekerheid te zeggen dat we uw woning veilig en snel in 2 weken kunnen verhuren!

  4 voordelen van uw verhuurmakelaar in Utrecht

  2. Gegarandeerd veilig

  Een veilige verhuurperiode staat bij ons hoog in het vaandel. Om dit te waarborgen, doen wij uitgebreide screenings, stellen wij hoge eisen aan huurders en werken wij met ijzersterke huurcontracten. Ook houden wij tijdens de verhuur een vinger aan de pols middels tussentijdse inspecties. Alles om de veiligheid te waarborgen en u te ontzorgen.

  verhuurmakelaar Utrecht

  4 voordelen van uw verhuurmakelaar in Utrecht

  3. De hoogste huuropbrengst

  Wat is uw woning waard in de gemeente Utecht, hoe haalt u maximaal rendement uit de verhuur én hoe kunt u uw woning nog meer in waarde laten stijgen? Inter immo heeft al 10.000 woningeigenaren bijgestaan, en weet het antwoord! Door onze expertise haalt u het maximale uit de verhuur. Vraag hier vrijblijvend advies aan!

  verhuurmakelaar utrecht - promotie op funda

  4 voordelen van uw verhuurmakelaar in Utrecht

  4. Uw woning in de spotlight

  Inter Immo zorgt ervoor dat uw huis opvalt, tussen alle andere woningen. Allereerst door een perfecte presentatie van uw woning op de grootste verhuurplatforms, waaronder Funda. Verder maken wij professionele foto’s. En bieden wij uw woning aan via ons eigen netwerk. Meestal met succes! Zo wordt uw woning snel en veilig verhuurd.

  appartement verhuren in Utrecht
  Martin verhuurmakelaar in Utrecht

  Wij lopen graag de extra meters met een lach, als de klant of situatie erom vraagt."

  Martin helpt u graag verder!

  testimonial Henne -verhuur huis Utrecht
  "Ik ben heel tevreden over de service van Inter Immo. Ze hebben heel snel een nieuwe huurder gevonden. En ook hun follow up t.a.v. vragen die ik heb gesteld was goed. Inter immo neemt alle zaken uit handen en eigenlijk heb ik er nauwelijks omkijken naar. Top!"
  Henne
  Testimonial Jessy- verhuur appartement utrecht jpg
  “Mijn appartement in de stad Utrecht heb ik voor het eerst verhuurd. Het was even spannend, maar ze hebben me enorm goed begeleid. Inter Immo doen alles wat ze beloven volgens het contract. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik super blij ben met de begeleiding!"
  Jessy
  Testimonial Karen - verhuurder huis in Utrecht
  “Ik heb twee jaar in het buitenland gewoond. In die periode heeft Inter Immo mijn huis in Utrecht (Leidsche Rijn) verhuurd aan een expat die bij Rabobank werkt. Mijn verhuurmakelaar gaf mij een heel vertrouwd gevoel. Ik voel me echt gehoord. De beste service vind je hier!
  Cynthia

  Expat verhuur in Utrecht

   Sfeervolle Utrecht, ofwel de “Domstad”, is niet enkele bekend om de rijke historie. Deze vierde stad is zeer populair onder de expats vanwege de centrale ligging en populaire wijken. Wilt u uw huis of appartement in Utrecht verhuren? Dan is expat verhuur een goede en veilige keuze. Een expat is een hoogopgeleide professional die voor een aantal jaar in Nederland werkt en woont. Vaak tegen een goed salaris. Expats verblijven tijdelijk in Nederland en hebben gemiddeld meer te besteden aan huisvesting. De internationale organisaties waar ze voor werken, staan vaak garant of betalen zelfs de kosten. Kortom: een hele veilige manier van verhuren! Inter immo verzorgt woonruimte voor expats die bijvoorbeeld werken bij: Philips, Adidas, Booking.

  Tijdelijk verhuren / investering lange termijn

   Uw woning verhuren kan verschillende redenen hebben. Bij Inter Immo kunt u terecht voor tijdelijke verhuur, handig voor als u op reis gaat. Wij vinden een huurder voor tijdelijk verblijf in uw woning. Maar ook kunt u uw woning voor langere tijd verhuren als investering in vastgoed. Al 25 jaar zorgen wij, hoe dan ook, voor een zorgeloos verhuurproces!

  Verhuurmakelaar Utrecht werkwijze

  Ik wil mijn woning in Utrecht verhuren. Hoe werkt het?

  Verhuren in Utrecht: werkwijze

  Transparant, betrokken en duidelijk. Dat is ons vertrekpunt voor een geslaagd verhuurproces en tevreden verhuurders. Onze effectieve werkwijze, waar wij 25 jaar hard aan hebben gewerkt, leest u hier. Hiermee weet u exact waar u aan toe, zonder dat u voor verrassingen komt te staan.

  Verhuurmakelaar Utrecht werkwijze

  Maak kennis met uw verhuurmakelaar in Utrecht

  Stel uw vraag: altijd binnen 24 uur antwoord   10 meest gestelde vragen over de verhuur.

   Bij Inter immo is de slagingskans 98% om uw huis / apaprtement in de regio Utrecht te huren. Uit onze statistieken blijkt namelijk dat wij hier gemiddeld 2/3 weken voor nodig hebben. En vaak nog sneller als uw woning een centrale ligging heeft.

   Mocht het voorkomen dat uw woning lastig te verhuren is, dan gaan we in gesprek en nemen we concrete acties. We kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om aanvullende marketingactiviteiten te verrichten.  Ook kunnen we  ons netwerk en samenwerkingen actief benaderen.

   Bij uitblijven van een huurder hoeft u NIET te betalen. Niet verhuurd is écht GEEN kosten. Ook in gevallen dat er wél bezichtigingen zijn geweest, wat niet heeft geleid tot verhuur.

   Niet voor niets zijn wij beoordeeld met een 9,6. U kunt écht rekenen op snelle service en wordt uiteraard professioneel geholpen.

   Als een kandidaat interesse heeft na een bezichtiging, moet er een waslijst aan documenten bij ons worden aangeleverd. Zo controleren wij of de huurder voldoet aan de hoge eisen die we stellen. Daarnaast bekijken we de financiële positie van de kandidaat. Om tot een betrouwbare beoordeling te komen voeren we ook diverse controle uit, zoals: werkgeverscheck, BKR controle, Gemeentelijke en Client Due Diligence check en meer. Tevens wordt de echtheid van de aangeleverde documenten gecontroleerd en geverifieerd. Op basis van onze kennis en analyses dragen we een betrouwbare kandidaat aan en stellen deze aan u voor. U heeft als eigenaar het laatste woord bij het selecteren van de definitieve huurder. Inter Immo heeft ruim 25+ jaar ervaring met het selecteren en screenen van huurders. Wij kunnen u als eigenaar garanderen dat ons screeningsproces zorgvuldig wordt uitgevoerd.

   Het huurrecht is een dwingend recht. Dit houdt in dat je niet in het nadeel van de huurder mag afwijken van de bestaande wetgeving. Een goede huurovereenkomst is daarom altijd rechtsgeldig. Inter Immo werkt met een afgeleide — van het standaard — ROZ model. Hierin worden alle belangrijke artikelen omschreven. Op basis van onze kennis en ervaring nemen wij tevens diverse (rechtsgeldige) artikelen op ter bescherming van de verhuurder. Hierdoor is niet enkel de huurder, maar zeker ook de verhuurder goed beschermd en ingedekt.

   Omdat wij staan voor service op maat, vullen wij de huurovereenkomst aan met uw persoonlijke wensen en eisen. Uiteraard in lijn met de geldende wetgeving. Door het opstellen van een duidelijke huurovereenkomst voorkomen we mogelijke discussies achteraf. Door het opstellen van een duidelijke huurovereenkomst voorkomen we mogelijke discussies achteraf.

   Ja, dat kan in beide gevallen. De reden voor het verhuren van een huis of appartement in Utrecht kan verschillen. De ene klant gaat op wereldreis of tijdelijk samenwoning. Om leegstand te voorkomen, wordt het huis tijdelijk verhuurd. Dit kan gestoffeerd of gemeubileerd. De ander heeft een tweede huis in Utrecht gekocht als investering, en wilt deze verhuren om rendement te behalen. Ook dit kan gestoffeerd, gemeubileerd maar zelfs ook kaal. Wat de reden van verhuur ook is, met beide situaties hebben wij 25+ jaar ervaring.

   Wij kennen de wet- en regelgeving en kunnen deze toepassen op uw persoonlijke situatie. Voor verhuurders die zelf niet in het land zijn: wij blijven het aanspreekpunt voor uw huurder.

   Bij een huurovereenkomst voor bepaalde tijd bouwt een huurder geen huurrechten op. Huurrechten zijn van toepassing bij een onbepaalde tijd huurcontract. De huurovereenkomsten van Inter immo zijn zo helder opgesteld dat u exact weet waar u rekening mee dient te houden. Voorafgaand zullen wij u uiteraard tot in de puntjes informeren en alle opties met u bespreken. Goed om te weten: Inter immo is gespecialiseerd in huurrecht. Wij kennen de wet- en regelgeving goed en kunnen deze praktisch toepassen op uw persoonlijke situatie.

   Wilt u een leegstandsvergunning aanvragen, waarmee u uw huis of appartement in Utrecht via de gemeente voor maximaal 5 jaar kunt verhuren aan één en dezelfde huurder? Zonder dat hij of zij rechten opbouwt? Dat kan, via uw gemeente in Utrecht. Bekijk hier meer informatie van uw gemeente.

   Ja, u beslist eindelijk zelf aan wie u uw huis of appartement in Utrecht wilt verhuren. Als de bezichtigingen achter de rug zijn, dragen we kandidaten aan u voor. Daar maakt u zelf een keuze uit.

   Inter Immo stelt huurovereenkomsten op waarin verhuurders goed beschermd worden tegen eventuele beschadigingen. Hoewel het gelukkig niet vaak voor komt, werken wij toch met een borgstelling. Gezamenlijk met u bespreken wij de hoogte hiervan. Mocht er toch schade zijn aangebracht, dan kunt u de herstelkosten inhouden op de borg.

   Verder stellen we vóór de sleuteloverdracht een uitgebreid inspectierapport op. De staat van uw huis is hierin vastgelegd, aangevuld met foto’s. Uw woning dient na de verhuurperiode op dezelfde wijze worden opgeleverd. Het vastleggen van deze staat voorkomt eventuele misverstanden achteraf.

   Mocht u niet in het land zijn in de tijd dat u uw woning verhuurt, kunnen wij overleg ook het technisch beheer uit handen nemen.

   • Borg: Voorafgaand aan de verhuur maken we gezamenlijk afspraken over de borg. Dit leggen we vast in het contract. Wij innen de borg en eerste maand huur, deze storten we vervolgens op uw rekening. Vanaf de tweede maand maakt de huurder de huur rechtstreeks over aan u.
   • Innen van huur: vanaf de tweede maand maakt de huurder maandelijks de huur over naar uw rekening. 
   • Aanspreekpunt: Wij blijven gedurende de verhuurperiode uw aanspreekpunt. Heeft u vragen, moeten we bemiddelen of wilt u advies inwinnen? Wij staan voor u klaar. Ook voor verhuurders die niet in het land zijn; wij houden contact met uw huurder.
   Inter Immo is in heel regio Utrecht actief. Na jarenlange ervaring en lokale marktkennis in de sfeervolle stad Utrecht, kennen wij niet alleen de rijke historie. Maar kunnen we stellen dat wij in iedere wijk huizen en appartementen hebben verkocht of verhuurd. Wij kennen de populaire wijken die interessant zijn voor expats. Wijken waar we onder andere actief zijn:
   1. West
   2. Noordwest
   3. Overvecht
   4. Noordoost
   5. Oost
   6. Binnenstad

   7. Zuid
   8. Zuidwest
   9. Leidsche Rijn
   10. Vleuten-De Meern

   Wilt u uw huis verhuren en heeft u vragen voor uw verhuurmakelaar? Bel gerust ons kantoor via het telefoonnummer: 0302271565