Skip to content
Veilig woning verhuren

Veilig uw woning verhuren met Inter Immo

Ruim 25 jaar geleden zijn wij, als een van de eerste kantoren, gestart met het aanbieden van huurwoningen. Een groot voordeel is dat wij gedurende de jaren een veilige procedure hebben ontwikkeld, waar verhuurders enorme baat bij hebben. Geen enkele situatie is voor ons onbekend terrein. Hoe we een veilige verhuurperiode waarborgen, en wat we hiervoor doen, leest u hier.

1. Veilig verhuren door grondige screening

Inter immo staat bekend om het leveren van veilige huurders. Dit doen wij door torenhoge eisen te stellen en niet zomaar in zee te gaan met met een willekeurige huurder. De verhuurder wordt gematcht aan een huurder die financieel stabiel is en die de huurkosten daadwerkelijk kan dragen op de korte en langere termijn. Om tot een betrouwbare beoordeling te komen, voeren wij diverse controle uit. Denk aan: werkgeverscheck, BKR controle, Gemeentelijke en Client Due Diligence check. Tevens controleren en verifiëren wij de echtheid van de aangeleverde documenten. Op deze manier sluiten wij mogelijke risicofactoren zo veel mogelijk uit. Daar waar ieder ander genoegen neemt met de verstrekte informatie, gaan onze verhuurspecialisten één stap verder. Het controleren én verifiëren van de documenten is enkel hét startpunt dat leidt tot een zorgeloze verhuurperiode. Maar er is meer.

2. Tussentijdse inspecties voor een veilige verhuurperiode

Om de kwaliteit van de verhuurperiode te waarborgen, blijven wij ook tijdens de verhuurperiode nauw betrokken. Wij voeren tussentijdse inspecties uit om een vinger aan de pols te houden, indien de verhuurder dat wenst. Tijdens een tussentijdse inspectie controleren wij uw woning op gebreken, schade en onderhoud. Hier maken wij een officieel inspectierapport van, inclusief beeldmateriaal. Dit rapport sturen wij achteraf naar de verhuurder toegestuurd. Zo kunt u met een gerust hart de staat van uw woning in de gaten houden, zonder er zelf naar om te kijken. Dat doen wij namelijk voor u! Dat noemen wij een zorgeloze en veilige verhuurperiode.

3. Waterdichte huurovereenkomst

De huurovereenkomst is een belangrijk middel om u als verhuurder te beschermen. Door onze juridische achtergrond ontvangt u een waterdicht huurcontract. Waarom? Stel dat u uw woning voor een langere periode verhuurt aan een huurder. Dan is er altijd een kleine kans dat u uw woning niet in dezelfde staat opgeleverd krijgt. Zo kunnen de muren bijvoorbeeld in een andere kleur geverfd zijn. In de huurovereenkomst maken wij gezamenlijk op maat gemaakte afspraken over de oplevering van uw woning.  Uw wensen en harde eisen leggen wij zwart op wit vast in de huurovereenkomst om u volledig te beschermen en transparantie te creëren voor alle partijen. 

4. Waarborgsom

 Inter immo werkt met een waarborgsom voor alle huurders. Een waarborgsom is een bedrag dat de huurder betaalt aan u, als verhuurder. De borg geeft u zekerheid dat bij het aflopen van het contract, u niet achterblijft met onbetaalde huur. Ook voor eventuele schade kunt u de waarborgsom inzetten. Hoeveel deze waarborgsom bedraagt, is gezamenlijk bespreekbaar en afhankelijk van de verhuurvorm. Verhuurt u uw woning met meubels of zonder? Kortom, met een waarborgsom bent u  volledig ingedekt!

Meer weten?

Van plan om uw woning te verhuren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en een gratis waardebepaling. Kom er kosteloos achter wat uw woning maandelijks waard is! Vraag hier een gratis waardebepaling aan. Of bel gerust naar: 036-5407335.

veilig woning verhuren via makelaar

Heeft u vragen of wilt u meer informatie onder het genot van een kop koffie?

Majda staat voor u klaar!