Skip to content
huis tijdelijk verhuren

Waarom je koopwoning tijdelijk verhuren?

Ben je de trotse eigenaar van een mooie woning? Of heb je wellicht een grote vastgoedportefeuille op jouw naam staan. Dan weet je als geen ander hoe rendabel het verhuren van een woning in deze tijd kan zijn. De huurprijzen van woningen stegen in 2021 namelijk naar een recordhoogte. Maar waarom zou je jouw woning tijdelijk verhuren en in welke gevallen kan je hiervoor kiezen? In deze blog lees je vier redenen waarom je jouw koopwoning zou moeten verhuren!

Tijdelijk verhuren: voor wie?

Allereerst, er zijn tal van redenen te bedenken waarom je jouw huis tijdelijk zou kunnen verhuren. De meest voorkomende redenen zijn:

  • Je gaat samenwonen;
  • Je vertrekt tijdelijk naar het buitenland;
  • Je hebt of wilt een tweede woning en wilt investeren in vastgoed;
  • Je woning is nog niet verkocht en staat leeg.

1. Vraag naar huurwoningen stijgt

Het schrijnende tekort aan woningen in Nederland is helaas een pijnlijke realiteit voor woningzoekenden. Door jouw woning tijdelijk te verhuren, sla je twee vliegen in een klap. Je verdient geld aan de verhuur én je helpt de samenleving door jouw woning aan te bieden. Ga je bijvoorbeeld samenwonen en wil je jouw woning aanhouden? Of vertrek je naar het buitenland om een wereldreis te maken? Dan is het verhuren van je huis via een verhuurmakelaar de beste en meest veilige beslissing die je kunt maken. Een verhuurmakelaar regelt alles tot in de puntjes, ook als u er zelf niet bent.

2. Lage spaarrentes, hoge inkomstenbron

De spaarrentes zijn momenteel zo laag, dat het niet interessant is om je vermogen op je spaarrekening te laten staan. Investeren in vastgoed kan daarentegen wel enorme rendementen opleveren. Een tweede woning kopen met als doel deze te verhuren, is dan ook een gewilde mogelijkheid. Een rendabele manier van investeren in vastgoed en behalen inkomstenbronnen op langere termijn. Heb jij een vermogen en wil je investeren in vastgoed? Doe dat dan nu; dit is hét moment! Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de huurprijzen niet eerder zo hoog zijn geweest. 

4. Voorkom dubbele lasten

Heb je net een woning gekocht of ben je van plan er een te kopen? Maar bang om met dubbele lasten te zitten? Geen zorgen, het verhuren van je oude woning kan gerust. Hiermee voorkom je leegstand van je woning en dubbele hypotheeklasten. Je wilt je woning in alle rust verkopen, zonder dat daar druk achter zit. Je wilt niet het eerste beste bod aannemen, om af te zijn van je kostenpost. Het verkopen van je huis moet in alle rust gebeuren, daar mag je best je tijd voor nemen. In die tussentijd verhuur je jouw woning om je kosten te dekken, en daarnaast levert het ook nog eens extra geld op. 

5. Bewoonde woning beter voor verkoop

Wist je dat een bewoonde woning makkelijker wordt verkocht dan een onbewoonde, kale woning? En wist je dat een bewoonde woning ook zorgt voor hogere biedingen? Dit omdat een koper er een gevoel bij krijgt, een sfeer voelt, er een visualisatie bij maakt en zichzelf er ziet wonen. Het zijn de kleine details die men doet beslissen om een woning te kopen. Het gevoel bij binnenkomst, de sfeer, is hierin zeer bepalend. Ook ziet een koper dat er voor de woning wordt gezorgd. Een leegstaande woning krijgt eerder te kampen met gebreken. Kortom, het tijdelijk verhuren van je huis is in alle gevallen een betere optie dan leegstand! Met name als je van plan bent om jouw woning uiteindelijk te verkopen.

5. Tijdelijk huurcontract is écht mogelijk

Langdurige huurovereenkomsten zorgen bij veel woningeigenaren voor angst. Angst dat de huurder teveel rechten opbouwt. Het is een van de belangrijkste redenen waarom woningeigenaren afzien van het verhuren van hun woning. Dat terwijl die angst niet gegrond is. Zonde van de geschikte woning die binnen no time verhuurd kan worden aan een blije huurder in nood. En vooral zonde voor het rendement dat het jou kan opleveren. Tijdelijke je woning verhuren mag en kan namelijk volgens de wet. Je kunt jouw huurovereenkomst aanpassen naar een tijdelijke aard. Er zijn verschillende manieren om je woning te verhuren, bijvoorbeeld:

– Tijdelijk verhuurcontract voor 2 jaar
– Via de Leegstandswet
– Via een Diplomatenclausule
– Verhuur aan expats

Wil jij jouw woning tijdelijk verhuren via een expert?

Inter immo is al 20 jaar dé verhuurexpert en tevens de marktleider op dit gebied. Bij ons staat veiligheid centraal. Onze belofte is het verhuren van jouw woning aan een betrouwbare huurder, en dat in 14 dagen. Nieuwsgierig naar onze werkwijze en wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees hier meer informatie.

tijdelijk huis verhuren

Wilt u tijdelijk uw huis verhuren? Plan een gratis adviesgesprek in. Bel of mail ons!