Skip to content

Auteur: Paulina de Jongh – Makelaar Wonen KRMT

wet betaalbare verhuur aangenomen

Nieuwe Wet Betaalbare Huur aangenomen door Tweede Kamer

Gisteren (25 april 2024) heeft de Tweede Kamer de Wet Betaalbare Huur aangenomen, met plannen om deze per 1 juli in werking te laten treden. Binnenkort buigt de Eerste Kamer zich ook over het wetsvoorstel. Het doel van deze wet is om de huurprijzen in Nederland te beheersen en “betaalbaar” te maken. De gesprekken rondom deze wet zorgt voor een golf van zorgen en kritiek veroorzaakt onder verschillende belanghebbenden.

Zorgen en kritiek over Wet Betaalbare Huur

Een prominente stem in deze discussie is De Raad van State, die haar bezorgdheid heeft geuit over de nieuwe wet. Zij waarschuwt voor mogelijke negatieve effecten. De wet zou namelijk kunnen leiden tot minder nieuwbouwinvesteringen. Maar ook het risico dat particulieren beleggers hun woning(en) eerder zullen verkopen omdat woning verhuur minder winstgevend zal zijn. 

Deze vooruitzichten baren huurders weer zorgen omdat er al een schaarste aan betaalbare woningen is. Ook woningeigenaren en vastgoedbeleggers vrezen dat nieuwbouwprojecten niet rendabel genoeg zou zijn en tot minder investeringen kan leiden.

Woning verhuren tot 1 juli onder bestaande wet

Bent u een woningeigenaar en wilt u uw woning verhuren? Dan kan dat tot 1 juli nog onder de oude regeling. Heeft u vrijblijvend advies nodig rondom de veranderingen en wat dit voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op. Onze verhuurmakelaars met 25+ jaar ervaring, helpen u graag. Bel gerust via het telefoonnummer: 020-3317567.

huis verkopen en terughuren

Vragen over woning verhuur? Laat het gerust weten.

Paulina helpt u graag!