Skip to content
huis verkopen - terug huren

Huis verkopen en terughuren: hoe werkt het?

Het is een gunstige tijd voor woningeigenaren. Door de schaarste gaan de woningen als zoetje broodjes over de toonbank. Huizen worden massaal boven de marktprijs verkocht. Dus wilt u uw woning verkopen? Dan is dit het moment! Maar na de verkoop ondervindt u ook de andere kant van de markt. Een markt met een ongekend dynamiek. Waar gaat u wonen als uw woning verkocht wordt? Hoe werk het, een huis verkopen en terughuren? In het onderstaande vertellen wij u alles wat u zou moeten weten! Zo kunt u voorbereid het verkoop- en verhuurproces doorlopen. Hoe fijn is dat!

Huis verkopen en terughuren: 4 redenen en voordelen op een rij

Een veelvoorkomende trend onder woningeigenaren is momenteel om een woning te verkopen en vervolgens aansluitend een huis te huren via Inter immo. Maar waar komt die behoefte vandaan, die wij dagelijks terugzien in ons vak. Hieronder een aantal redenen op een rij.

1. Verzilver uw overwaarde; huis verkopen en terughuren

Veel woningbezitters hebben een huis gekocht in gunstige tijden, nog voordat het thema “krapte op de woningmarkt” leefde in Nederland. De waarde van hun woning is de afgelopen jaren flink gestegen. Hierdoor zitten zij in hetzelfde schuitje: vermogend op papier, maar niet op de rekening. De overwaarde zit namelijk in het huis. Heeft u liever meer geld op de rekening? Dan kunt u dus altijd uw woning verkopen via Inter immo en de overwaarde laten verzilveren. Vervolgens kunt u aansluitend een huis huren. Geen hypotheek, geen koopwoning met onderhoud, maar wel met een vermogen op uw rekening. Alles onder één paraplu met een vast aanspreekpunt die uw wensen goed in kaart heeft.

2. Huis verkopen en terughuren na scheiding

Een spijtige maar realistische reden om een woning te verkopen, is een scheiding. Veel kopers sluiten een hypotheek af op basis van twee inkomens. Als er één daarvan wegvalt, heerst de vraag: “Hoe ga ik mijn hypotheek betalen?” In sommige gevallen lukt dat helaas niet. Dan is het een verstandige keuze om uw woning te verkopen. Maar ook na de verkoop heeft u een verblijfplek nodig, al dan niet tijdelijk. In dergelijke situaties helpt Inter immo u met het vinden van een geschikte (eventueel tijdelijke) huurwoning. Een scheiding is een moeilijke tijd, waar veel geregel bij komt kijken. Het is dus fijn als een partij in ieder geval uw woningnood voor u oplost. Alles onder een dak, van verkoop tot aan huren. Een groot voordeel hierbij is dat wij rekening houden met de verkoopdatum en dubbele lasten voorkomen.

3. Nieuwe woning gekocht, maar nog niet opgeleverd

Het is een bekend gegeven: de woningprijzen reizen de pan uit. Overbieden is bijna de norm geworden. Wij snappen dus als geen ander dat u voor dé beste verkoopprijs wil gaan, nu de markt nog zo gunstig is. Hierin wilt u geen risico’s nemen, zoals vele andere klanten van ons. In sommige gevallen is het winstgevender om een woning te verkopen alvorens uw nieuwe koopwoning is opgeleverd. Ook in deze situatie heeft u dan tijdelijk een verblijf nodig. Een plek waar u zich thuis voelt, met uw gezin terecht kunt, maar waar u ook weer snel uit kan als uw nieuwe woning is opgeleverd. Via Inter immo bieden wij u de service om uw woning in vier weken te verkopen en vervolgens een passende woning te huren. 

4. Nieuwe woning wordt nog gebouwd, dus huren.

Is uw huis momenteel nog vol in de maak? Wilt u toch een stukje zekerheid dat uw woning op tijd wordt verkocht met maximaal rendement en gunstige voorwaarden? U bent niet de enige. Dagelijks helpen wij onze klanten met de verkoop van hun woning en het terug huren van een ander object. Een van de voornaamste redenen om te verkopen en terug te huren is een stukje zekerheid. Zekerheid omdat het bouwen van een woning een dynamisch proces is dat ook makkelijk kan uitlopen. U heeft er geen grip op. Waar u wel grip op kunt hebben via Inter immo, is uw tijdelijk verblijf. Onze flexibele huurcontracten make het mogelijk om gemakkelijk de einddatum aan te passen. Zo zit u bij de oplevering niet met dubbele lasten en bent u er zeker van dat u tot aan de oplevering in uw huurwoning kunt blijven zitten.

Voordelen van huis verkopen en terughuren via Inter immo

Als full-service bureau biedt Inter immo u hulp bij alle facetten rondom de verkoop en verhuur. Als expert met 20+ jaar kennis ontzorgen wij u in deze fase van uw leven, wat de reden ook mag zijn. Onze klanten waarderen ons om het stukje nazorg en hulp bij het vinden van een (tijdelijk) verblijf na de verkoop. 

  • Huis verkopen en terughuren? Geen wachtlijsten voor de huur voor u als verkoper.
  • Wij houden rekening met uw verkoopdatum, zo voorkomt u dubbele lasten.
  • Wij begeleiden het proces van A tot Z. Alles regelen wij tot in de puntjes.

Benieuwd naar meer informatie over de verkoop? Plan vrijblijvend een kennismaking in en ontdek zelf onze expertise.

huis verkopen en terughuren

Vragen? Stel ze gerust, wij staan vandaag nog voor u klaar.

Paulina helpt u graag verder