Prijsbereik: Van naar

Vergelijk aanbiedingen

Veel gestelde vragen.

Inschrijven is niet nodig om op ons woningaanbod te kunnen reageren.

Doorgaans wordt er een vast inkomen uit arbeid gevraagd van bruto minimaal 3-maal het huurbedrag. Voor zelfstandig ondernemers geldt dat de onderneming minimaal 2 jaar zal moeten bestaan en wordt er gekeken naar het belastbare inkomen in de afgelopen 2 jaar. Dit zal gemiddeld per maand minimaal 3-maal het huurbedrag dienen te zijn. Indien je situatie afwijkt kan je altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Wij werken niet met wachtlijsten. Er wordt gewerkt met het principe wie het eerst komt wie het eerst maalt. Uiteraard wel na de screening van de documenten en gunning van de verhuurder.

Het beste kan je ons hiervoor bellen. Je kunt ook via onze website reageren. Wij bellen jou dan zo spoedig mogelijk terug om een afspraak in te plannen.

Hieronder een lijst van documenten die wij in veel gevallen verwachten te ontvangen. In sommige gevallen kan er afgeweken worden van deze lijst:

Ben je in loondienst:
– Kopie geldige legitimatiebewijs;
– Kopie loonstroken van de afgelopen 3 maanden;
– Werkgeversverklaring / arbeidscontract;
– Kopie van een bankafschrift met het huidige adres waar het loon op gestort is;
– Uittreksel van de gemeente waar u nu staat ingeschreven;
– Uitdraai van de BKR.

Ben je zelfstandig ondernemer:
– Kopie van het legitimatiebewijs;
– Jaarcijfers van de laatste 2 jaar;
– Aangifte inkomstenbelasting;
– Inschrijving Kamer van Koophandel;
– Kopie van een bankafschrift met het huidige adres waar het inkomen op gestort is;
– Uittreksel van de Gemeente waar u nu staat ingeschreven;
– Uitdraai van de BKR.

Dit kan per woning verschillen. Veel eigenaren verhuren graag voor minimaal 12 maanden maar soms geldt er ook een minimaal huurtermijn van 6 maanden.

Doorgaans wordt er een borg gevraagd ter hoogte van 1 maand huur. In sommige gevallen kan het ook noodzakelijk zijn dat er een hogere borg betaald wordt.

De huurprijzen zijn altijd exclusief gas/water/licht.

Het is soms mogelijk dat een familielid garant staat als het eigen inkomen niet toereikend is. Om deze mogelijkheden te bespreken kan je ons contacten.

Schriftelijk via een brief welke bij voorkeur aangetekend verstuurd wordt.

Bijna alle woningen die door Inter Immo verhuurd worden vallen buiten de grens voor huurtoeslag. Alleen voor woningen onder de 710,68 euro (2017) huur kan huurtoeslag aangevraagd worden.
Of je in aanmerking komt voor huurtoeslag heeft te maken met verschillende zaken zoals leeftijd, huurprijs, inkomen en vermogen. Op de website www.toeslagen.nl kan je meer informatie vinden en een proefberekening maken.

Er worden geen inschrijfkosten in rekening gebracht. Iedereen kan kosteloos het aanbod bekijken en erop reageren.

De wanden en vloeren zullen dan afgewerkt zijn. De woning is voorzien van een badkamer en keuken. In veel gevallen zal er ook raambekleding aanwezig zijn.

Indien een woning gemeubileerd aangeboden wordt zullen de (meeste) spullen aanwezig zijn om in de woning te kunnen gaan leven. Denk hierbij aan een bank, bed, kast etc. Vraag altijd naar de inventarislijst zodat je vooraf weet welke spullen in het gehuurde aanwezig zullen zijn. De ene woning wordt soms completer aangeboden dan de andere.

Neem contact met ons op om uw specifieke situatie te bespreken. Wellicht is het mogelijk om toch te huren met een hogere borg of een garantstelling van een familielid.

Defecten aan woningen worden indien het voor verantwoording komt voor de verhuurder ook door de verhuurder opgelost. Sommige (kleine) zaken zullen door een huurder zelf opgelost moeten worden. Bij twijfel kan je altijd contact met ons opnemen.

Inter Immo is aangesloten bij brancheorganisatie VBO.

Je kunt een geheel vrijblijvende afspraak maken met één van onze verhuurmakelaars. Onze makelaar zal je precies uitleggen hoe het proces werkt en welke huurprijs je kan verwachten. Een afspraak kan je telefonisch of per email inplannen.

Onze makelaar komt graag vrijblijvend bij je langs voor een waardebepaling en een uitleg van onze diensten. Een afspraak kan je telefonisch of per email inplannen.

Veranderingen zijn vaak alleen toegestaan na akkoord van een verhuurder. Om geen discussies te krijgen bij het opleveren van de woning kan je het beste contact opnemen met de verhuurder voordat er verandering worden aangebracht.

Inter Immo helpt u graag!

U kunt ons tijdens kantooruren bellen (maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:30)

Vestiging Amsterdam

Inter Immo Amsterdam
Roerstraat 1
1078 LH Amsterdam

020 − 33 17 567

amsterdam@interimmo.nl

Vestiging Almere

Inter Immo Almere
Cinemadreef 124
1325 EN Almere

036 − 54 07 335

almere@interimmo.nl