Skip to content

Werkwijze huis huren
Inter Immo

Inter Immo - waardes-01-small

Woning bezichtigen

Interesse in een woning? Dan kunt u online of telefonisch uw interesse kenbaar maken. Een huis vinden is al lastig genoeg. Wij maken het dus niet onnodig moeilijk. U bent niet verplicht om vóór de bezichtiging uw documenten aan te leveren. Wel lopen wij telefonisch de huurderseisen met u door. Vervolgens kunt u bezichtigen mits u aan de voorwaarden  voldoet. Aanhuur service? Dan bespreken we allereerst uw woonwensen in kaart en gaan wij zelf op zoek naar een geschikte woning.

Inter Immo - waardes-02-small

Documenten aanleveren

Bent u na de bezichtiging enthousiast geworden, dan is het zaak om ons dit z.s.m. te laten weten. Uw voorstel, profiel en de benodigde documenten dient u te mailen. Hierna starten wij met de screening. Mocht u hieraan voldoen, stellen wij uw profiel voor aan de verhuurder. De verhuurder maakt het definitieve besluit voor welke huurder hij kiest.

Inter Immo - waardes-03-small

Aanbetaling en huurcontract

Als de verhuurder akkoord gaat met uw voorstel, ontvangt u een intentieverklaring die u dient te ondertekenen. Ook vragen wij om een aanbetaling. Wanneer deze is voldaan, is de woning officieel gereserveerd. De aanbetaling verrekenen wij met de eerste maand huur. Vervolgens stellen we een huurcontract op. Gemaakte afspraken zijn dan vastgelegd.

Inter Immo - waardes-04-small

Sleuteloverdracht

Tijd voor de sleuteloverdracht! Wij lopen de woning met u door en maken een inspectierapport op. Hierin leggen wij de staat van de woning vast. Ook kunnen wij u helpen met het overzetten van de nutsvoorzieningen. De eerste maand huur en borg dient u over te maken via Inter Immo. Vanaf de tweede maand maakt u dit rechtstreeks over naar de verhuurder.

Inter Immo - waardes-05-small

Einde huurovereenkomst

Het einde van de huurovereenkomst is in zicht. Bij zowel u als de verhuurder informeren wij wat de wensen zijn m.b.t. verlenging of beëindiging. Bij het laatste verzorgen wij de eindinspectie en terugbetaling van de borg. Ook helpen wij u op weg bij de nieuwe fase die u inslaat. Of dat nu aankoop is of het huren van een ander huis. Wij staat voor u klaar!

Wat moet ik aanleveren als ik een huis wil huren?​

Voorwaarden en documenten​

Om een verhuurder ervan te overtuigen dat u een geschikte huurder bent voor zijn woning, hebben wij een aantal gegevens nodig. Deze gegevens kunt u na een bezichtiging per mailen versturen. Wij ontvangen graag alle benodigde documenten in één keer. Bekijk hier de lijst met documenten en voorwaarden.
werkwijze huis huren

Heeft u nog vragen? Bel of mail ons gerust. Wij staan vandaag nog voor u klaar.

Linda helpt u graag verder.