Skip to content
afschaffing tijdelijke huurcontracten in 2024 - wet

Afschaffing tijdelijke huurcontracten in 2024

Er is de afgelopen jaren veel aandacht voor de woningmarkt vanuit de politiek. Zo heeft de Tweede Kamer op 16 mei 2023 ingestemd met het wetsvoorstel tot het afschaffen van tijdelijke huurcontracten voor woonruimtes. Sinds 2016 waren tijdelijke huurcontracten juist toegestaan, met als doel om meer beschikbare huurwoningen te creëren.  

Tijdelijke huurcontracten: Wat verandert er in 2024 ?

Hier komt de Tweede Kamer nu op terug om de belangen van de huurders nog meer te behartigen en hun positie op de woningmarkt te versterken. 

Vanaf 1 janauri 2024 zal een vast huurcontract de norm worden. Alle huurders die vanaf dat moment een huurovereenkomst tekenen, zullen vallen onder deze nieuwe wet.

Uitzonderingen tijdelijke verhuur

Uiteraard blijven er uitzonderingen bestaan, bijvoorbeeld voor verhuur aan studenten en expats. Maar ook voor kleine verhuurders die hun woning in de toekomst weer nodig hebben voor hun kinderen of voor stellen die gaan proefsamenwonen. 

Die uitwerking moet nader vorm krijgen in de uitvoeringswet voor de tijdelijke huurcontracten. Die zal opnieuw door de Eerste Kamer worden beoordeeld. De uitzonderingen worden dus nog concreter gemaakt.

Tijdelijk uw woning verhuren in 2024 wordt maatwerk

Heb jij interesse om jouw woning (in de toekomst) te verhuren? Dan is het goed om je niet te laten afschrikken. De uitzonderingen waarmee je jouw woning tóch kunt verhuren, zijn uitgebreid. Wel is het een kwestie van maatwerk en expertise van jouw verhuurmakelaar. Laat je dus goed informeren en begeleiden.Heb jij inhoudelijke vragen? Je kunt vrijblijvend contact opnemen met de verhuurspecialisten van Inter Immo. Of bekijk hier meer informatie over de verhuur.

huis verkopen en terughuren

Vragen? Stel ze gerust, wij staan vandaag nog voor u klaar.

Paulina helpt u graag verder